Over ons

Wie zit er achter By Studio Em?

Dat ben ik, Emma Oude Nijhuis. Ik ben 22 jaar en woon in Geesteren, een klein dorp op het mooie Twentse platteland. Samen met mijn jongere zusje woon ik nog thuis bij mijn ouders. Ook hebben we 2 kleine huisgenootjes genaamd Dieka & Toos. Het zijn rasechte Shih Tzu hondjes en Toos is de dochter van Dieka. Verder heb ik al een tijdje een lieve vriend waar ik onwijs gek op ben! Ook hij is druk met mijn bedrijfje By Studio EM.

Waarom “By Studio Em”?

Ik vind heel veel inspiratie in creatieve bezigheden. Ik teken graag en vind het leuk om mijn ideeën om te zetten in moodboards. In “By Studio Em” heb ik drie activiteiten gecombineerd waarin ik mijn creativiteit volop kan laten zien. Dat zijn mijn webshop in woonaccessoires, mijn opleiding als interieur adviseur en mijn grote hobby fotograferen. En omdat vriendinnen mijn naam Emma vaak afkorten tot Em, heb ik gekozen voor de naam “By Studio Em”.

“By Studio Em” in het kort

Voor mijn online winkel in woonaccessoires ben ik continu op zoek naar unieke maar betaalbare cadeautjes voor in eigen huis of om iemand anders blij mee te maken. Als interieur adviseur kun je me vragen voor een woonadvies op maat. En ben je op zoek naar een fotografe voor een spontane fotosessie dan mag je me ook vragen. Daarnaast werk ik in een bloemenzaak, een kleurrijke plek waar Ik de mooiste boeketten mag maken. En wat mij betreft kunnen alle kleuren bij elkaar (het mag best een beetje wild zijn). Wat ik ook heel leuk aan dit werk vind, is het contact met de klanten. Ze vertellen je graag over de aanleiding om een bloemetje te kopen, dit gaat van een bosje voor een verjaardag tot een rouwboeket voor een overleden dierbare.  

Mijn opleiding/ervaring:

Na mijn middelbare school koos ik voor de opleiding tot interieur adviseur. Hier hoorden vier verschillende stageperiodes bij waar ik de verschillende kanten van het vak mocht leren. Zo heb ik onder andere stage gelopen bij een architectenbureau maar ook bij verschillende interieurbedrijven. Een van deze stages was bij een woonwinkel die is aangesloten bij Woninginrichting-Aanhuis.nl. Misschien herken je de naam wel van het tv-programma VT Wonen, weer verliefd op je huis. Bij dit interieurbedrijf ben ik, na het behalen van mijn diploma, een tijdje blijven werken. Hier heb ik veel geleerd over de aankleding en inrichting van de verschillende ruimtes in een huis. Heel belangrijk is dat je naar de wensen van de klant luistert en hierop inspeelt met kleuren en materialen. Zo heb ik klanten geadviseerd over goede combinaties voor raamdecoratie, vloeren en behang. Daarnaast tekende ik kasten op maat voor in het interieur. Het belangrijkste was dat mensen van hun huis, een thuis maakten. En daarmee is het bruggetje ook meteen gelegd naar mijn online winkel in woonaccessoires waarover je op de pagina woonaccessoires meer kunt lezen.

Toekomstplannen

In de toekomst hoop ik met mijn vriend te gaan samenwonen, het liefst in Deventer. Want Deventer vinden wij een prachtige stad waarin wij ons eigenlijk al een beetje thuis voelen. En als ik mag blijven dromen hoop ik hier ooit ook een fysieke winkel in woonaccessoires te starten waar ik klanten persoonlijk kan adviseren.